Pc-gebruik en kopiëren

Toner van je printer leeg? Snel een kopie nodig? Op zoek naar een rustige werkplek?

De bib brengt soelaas!

Internet en Wifi

wifi4eu

Maak van ArtA'A je werkplek!

Internet

Alle bibliotheekfilialen beschikken over internetpc's waar opzoekingen kunnen gebeuren. Je hoeft geen lid te zijn van de bib om internet te raadplegen.

Wifi

Je kan gratis gebruik maken van het wifi-netwerk van de bib. Zoek op je toestel naar het wifi-netwerk 'Wifi4EU'. Je wordt doorverwezen naar een onthaalpagina. Klik op het 'Wifi-logo'en surfen maar!

Publieke werkposten

office 365

Office-pakketten

In de hoofdbibliotheek van Aalter zijn vier werkposten uitgerust met de Office-programma's Word, Excel en Powerpoint.

Ook e-ID software werd geïnstalleerd om toegang te krijgen tot websites waarvoor identificatie met e-IK nodig is. Je kan USB-sticks gebruiken om zaken te downloaden, uploaden of printen.

Na elke sessie wordt de zoekgeschiedenis automatisch gewist zodat de privacy van de gebruiker gewaarborgd is.

Printen en kopiëren

copier

Printen en kopiëren

In ArtA'A staat een publieksprinter waarop zwart-wit en kleur kan worden geprint of gekopieerd.

Je kan printopdrachten vanop de werkposten in de bib geven maar ook printopdrachten van thuis uit of vanop eender welk toestel worden verwerkt. Bij aankomst in ArtA'A kan je je afdruk, na legitimatie, activeren. Om te printen dien je lid te zijn van de bibliotheek. 

Prijs

0,10 euro per A4-kopie (zwart-wit); 0,20 euro per A3-kopie (zwart-wit); 1 euro per A4-kopie (kleur); 2 euro per A3-kopie (kleur)

In de andere bibliotheekvestigingen is printen momenteel (nog) niet mogelijk. Kopiëren kan wel in de bibliotheek van Ruiselede.