Vrijwilliger (M/V) gezocht

De bibliotheek Aalter-Ruiselede is op zoek naar een gemotiveerde vrijwilliger die bereid is om op woensdagavond (19 - 20 u) de bibliotheekuitlening te verzorgen in de gevangenisbibliotheek van het Penitentiair Landbouwcentrum Ruiselede.

Samen met een medevrijwilliger die voor de uitleensessie op zaterdag instaat, verzorg je zo'n 90 uitleensessies per jaar.

Je leent, samen met een gedetineerde (de bibliotheekfatik) werken uit aan de gedetineerden. Je onderhoudt wekelijks contact met de bibliotheek van Aalter om aanvragen van werken uit andere bibliotheken door te geven en om de ingeleverde werken terug te bezorgen de dag na de uitlening.

Kan je zelfstandig werken? Beschik je over empathisch vermogen om respectvol met gedetineerden om te gaan, maar je kan je eveneens kordaat opstellen? Je bent discreet en kan geheimhouding respecteren? Je hebt een attest van goed gedrag en zeden en hebt geen strafblad? Dan ben jij de persoon die we zoeken.

Aan de aanstelling gaan selectiegesprekken vooraf die worden afgenomen door de bibliothecaris en een afvaardiging van de gevangenis. Naderhand wordt de gekozen kandidaat gescreend door de Federale Overheidsdienst Justitie.

Voor elke uitleenzitting ontvangt je een vrijwilligersvergoeding.

Van de gekozen kandidaten zal een wervingsreserve worden aangelegd die geldig blijft gedurende één jaar vanaf het moment van de aanduiding van de vrijwilliger.

Inlichtingen en kandidaturen: Bibliotheek Aalter – bibliotheek@aalter.be – tel. 09 374 60 71

Kandidaturen uiterlijk tegen 15 oktober 2020