JEUGDBOEKENMAAND 2020

Wat doet KUNST? Die vraag stellen we de hele maand maart in de bib.

Bezoek de bib samen met de klas, je ouders, broer en zus, je vrienden en laat je kriebelen, ontroeren, verrassen, lachen, prikkelen, troosten en raken door kunst in al zijn vormen.

Info over de Jeugdboekenmaand

kunst.jpg

 

KUNST...op school!

Elke Aalterse school krijgt een jeugdauteur op bezoek die op een boeiende en speelse manier vertelt over zijn of haar liefde voor het boek. 

kunst.jpg

 

KUNST...met de klas!

Kindjes van de derde kleuterklas, het eerste, het derde en het vijfde leerjaar brengen samen  met hun klasgenootjes een bezoek aan de bib en krijgen knusse, knappe en knotsgekke opdrachten. Enkel door goed samen te werken, slagen ze erin de zoektocht in de bib tot een goed einde te brengen. Daarna krijgen ze een 'kunstig' cadeautje.

kunst.jpg

 KUNST...in het theater!

Op woensdag 8 april om 14 uur trakteert de bibliotheek bovendien op een gratis theatervoorstelling ‘Sol de mol' van productiehuis poppentheater Wortel in het auditorium van het gemeentehuis.

Sol is een mol met artistieke ambities. Op een dag wordt er een circustent boven zijn holletje opgezet. Zal Mol zijn droom waarmaken? 'Sol de mol' is een voorstelling vol muziek, poëtische beelden en circusacts voor kinderen van 3 tot en met 7 jaar.

 Inschrijven kan tot en met vrijdag 3 april via bibliotheek@aalter.beaan de balie van de hoofdbibliotheek (Boomgaardstraat 10, Aalter) of telefonisch op 09 374 60 71.

Poppentheater Wortel speelt 'Sol de mol'

Meer info