Livre
Néerlandais

Zwarte zomer

M.W. Craven (auteur), Fons Oltheten (traducteur)

Zwarte zomer

M.W. Craven (auteur), Fons Oltheten (traducteur)
Dans la série:
Genre:
Een chef-kok zit gevangen vanwege de verdwijning van zijn dochter als er na zes jaar een jonge vrouw opduikt die beweert die dochter te zijn.
Titre
Zwarte zomer
Auteur
M.W. Craven
Traducteur
Fons Oltheten
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Black summer
Éditeur
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2020
357 p.
ISBN
9789024590421 (paperback)

Commentaires

Zes jaar geleden verdween de dochter van een chef-kok met drie Michelinsterren. Bloed in de keuken wees op moord en omdat de vader geen sluitend alibi had, werd hij gevangengezet. Zes jaar later duikt er een meisje op dat beweert dat zij die dochter is. Een DNA-test wijst uit dat ze gelijk heeft, wat zou betekenen dat de vader onschuldig is. Washington Poe, de agent die de chef-kok destijds arresteerde, heeft zo zijn twijfels en begint een onderzoek, waarbij hij geholpen wordt door een vrouwelijke techneut met een gebrek aan sociale vaardigheden. Tweede deel in een serie die zich afspeelt in het landelijke district Cumbria rond Washington Poe. De humor en de personages met hun eigenaardigheden maken de iets gekunstelde oplossing meer dan goed.

À propos de M.W. Craven

Mike W. Craven, né en 1968, est un romancier britannique, auteur de roman policier.

Biographie

Mike W. Craven grandit à Newcastle upon Tyne avant de s'engager dans l'armée à l'âge de 16 ans. En 1995, il quitte l'armée et termine ses études en travail social avec spécialisation en criminologie, psychologie et toxicomanie. En 1999, il rejoint le service de probation de Cumbria en tant qu'agent de probation, gravissant les échelons jusqu'au grade d'officier en chef.

En 2015, M.W. Craven publie un recueil de nouvelles et un premier roman, Born in a Burial Gown, mettant en scène Avison Fluke, inspecteur-détective dans le comté de Cumbria.

En 2018, avec The Puppet Show, il débute une nouvelle série consacrée à Washington Poe, un détective et Tilly Bradshaw, une analyste civile maladroite, dans le Lake District. Avec ce roman, il est lauréat du Gold Dagger Award 2019.

En lire plus sur Wikipedia