Boek
Nederlands

De kredietcrisis doorgelicht : 50 actuele vragen over sparen en beleggen

Thierry Debels (auteur)

De kredietcrisis doorgelicht : 50 actuele vragen over sparen en beleggen

Thierry Debels (auteur)
De kredietcrisis heeft een gigantische krater geslagen in de portefeuille van alle beleggers. Ook 'goede huisvaders' werden zwaar getroffen. Het aandeel van Fortis is nagenoeg waardeloos geworden en de beurskoersen in Brussel zijn in 2008 zowat gehalveerd. Zelfs voorzichtige spaarders kregen met het bevriezen van de tegoeden van Kaupthing letterlijk een ijskoude douche. Hoe moet het nu verder?
Titel
De kredietcrisis doorgelicht : 50 actuele vragen over sparen en beleggen
Auteur
Thierry Debels
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Houtekiet, 2009
143 p. : ill.
ISBN
9789089240606

Over Thierry Debels

CC BY 3.0 - Foto van/door Thierry Debels

Thierry Debels (Brugge, 1968) is een Vlaamse econoom, freelance onderzoeksjournalist en auteur van hoofdzakelijk non-fictie boeken over financiële onderwerpen en de Belgische dynastie.

Loopbaan

Hij is master bedrijfseconomie gespecialiseerd in financiële economie. Hij werkte als beleggingsadviseur bij ING België, als wetenschappelijk medewerker aan de Money & Finance Research Group (VUB) en als docent bank- en beurswezen aan de Katholieke Hogeschool Leuven. Ook werkte hij een jaar in de studiedienst van Lijst Dedecker, de politieke partij van Jean-Marie Dedecker. Over die periode schreef hij in 2009 Mijn jaar bij Jean-Marie Dedecker. Hij was winnaar in de beurswedstrijd 'Strijd der Strategen' editie 2008 georganiseerd door dagblad De Tijd.

Sinds 2002 schrijft Debels vooral boeken over financieel-economische onderwerpen zoals beleggingen en de kredietcrisis van 2007. Zo publiceerde hij onder meer "Emot…Lees verder op Wikipedia