Boek
Nederlands
Privédetective Holly Gibney onderzoekt een verdwijning in een klein stadje. Het spoor leidt naar een echtpaar dat een gruwelijk geheim bewaakt in hun kelder.
Titel
Holly
Auteur
Stephen King 1947-
Vertaler
Annemarie Lodewijk
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Holly
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2023
521 p.
ISBN
9789022599839 (paperback)

Besprekingen

Een kloeke (521 blz.) thriller over privédetective Holly Gibney, die de gruwelijke waarheid achter een reeks verdwijningen in een klein stadje probeert te achterhalen. Ondanks persoonlijke tegenslagen neemt Gibney de zaak van de vermiste Bonnie Dahl aan. Het spoort leidt naar professoren Rodney en Emily Harris, die een geheim bewaken in hun kelder dat verband houdt met Bonnies verdwijning. Vlot, toegankelijk en met suspense geschreven. Stephen King (Portland, 1947) is een wereldberoemde Amerikaanse schrijver. Hij schreef vele boeken. Zijn werk werd in verschillende landen uitgegeven en won meerdere prestigieuze literaire prijzen, zoals de Grand Prix de l'Imaginaire, de National Book Award en de O. Henry Award. Zijn boek ‘Later' werd door Vrij Nederland uitgeroepen tot thriller van het jaar 2021. Het personage Holly Gibney kwam eerder voor in 'Mr. Mercedes', 'De eerlijke vinder' en 'De buitenstaander'.

Over Stephen King

CC BY 2.0 - Foto van/door Pinguino Kolb

Stephen Edwin King (Portland, Maine, 21 september 1947) is een Amerikaans schrijver van onder meer horror- en sciencefictionverhalen en thrillers. Zijn boeken komen voor op lijsten van bestverkochte boeken, zowel van fictie als non-fictie.

De verhalen van King gaan vaak over onopvallende personages die worden ondergedompeld in toenemend beangstigende situaties. Hij schrijft ook meer literair werk, zoals The Body, later verfilmd als Stand by me, maar ook Rita Hayworth and Shawshank Redemption en The Green Mile, later bekend geworden als films onder de titels The Shawshank Redemption en The Green Mile. Ook The Stand werd na de uitgave van de onverkorte versie verfilmd tot een miniserie (met Gary Sinise en Molly Ringwald in de hoofdrollen).

Biografie

King werd geboren op 21 september 1947 als zoon van Donald en Nellie Ruth Pillsbury-King. Toen hi…Lees verder op Wikipedia