Dvd
Engels
Een Pakistaans-Amerikaanse student die wordt beschuldigd van de moord op een meisje wordt vermorzeld door het Amerikaanse rechtssysteem.
Titel
The night of
Acteur
Riz Ahmed John Turturro
Taal
Engels
Uitgever
HBO, © 2017
3 dvd-video's
Oorspr. opname
2016
Speelduur
8 x 57 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels voor slechthorenden, Duits, Pools, Portugees Herwerking van de BBC reeks Criminal justice
EAN
5051888226339

Besprekingen

Achtdelig Amerikaans misdaaddrama, geschreven voor HBO door Richard Price (The wire) en gebaseerd op seizoen 1 van de BBC-serie 'Criminal justice' (2008). Nasir 'Naz' Khan is een Pakistaans-Amerikaanse student die wordt beschuldigd van de moord op een meisje, na een nacht samen vol drank en drugs. Naz komt terecht in de gevangenis tussen de zware criminelen, hij heeft de schijn tegen en bovendien zijn immigrantenafkomst. De cynische en wat verlopen advocaat Jack Stone (John Turturro) neemt zijn verdediging op zich. Intussen wordt Naz langzaam vermorzeld door het Amerikaanse rechtssysteem. Rosan Hollak (NRC 31-7-'16) geeft wel 5 sterren. Zij prijst Riz Ahmed als Naz en de 'immer veelzijdige John Turturro' en schrijft: '(...) een van de beste tv-series van dit jaar (...) als kijker kun je bijna voelen hoe het is om door het Amerikaanse strafrechtelijk systeem te worden opgeslokt. (...)'

Over Riz Ahmed

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Red Carpet Report on Mingle Media TV from Culver City, USA

Rizwan (Riz) Ahmed (Wembley, 1 december 1982) is een Britse acteur en rapper van Pakistaanse afkomst.

Biografie

Jeugd en achtergrond

Riz Ahmed werd in het Londense Wembley geboren. Hij is een moslim van Pakistaanse afkomst en een afstammeling van Sir Shah Muhammad Sulaiman, die in de jaren 1930 in Uttar Pradesh de eerste Indische rechter werd die door de Britten benoemd werd, en Mulla Mahmud Jaunpuri, een van de bekendste islamitische filosoof-wetenschappers van het Mogolrijk. De ouders van Ahmed waren van Karachi afkomstig en verhuisden in de jaren 1970 naar Engeland.

Ahmed studeerde aan de Merchant Taylors' School en de Christ Church van de Universiteit van Oxford. Hij behaalde een diploma in de richting Philosophy, Politics and Economics (PPE) en volgde dramalessen aan de Central School of Speech and Drama.

Lees verder op Wikipedia