Strip
Nederlands

Griezels in het woud

Philippe Delzenne (auteur), Jef Nys (naar het werk van)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar, Vanaf 9-11 jaar
De tweelingzusjes Annemieke en Rozemieke zijn op vakantie bij hun grootouders in de Ardennen. Daar kunnen ze het niet laten om op avontuur te gaan in het donkere bos naast het huis. Plotseling staan ze oog in oog met een griezelig reuzeninsect... Ballonstrip in kleur. Vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Griezels in het woud
Auteur
Philippe Delzenne
Naar het werk van
Jef Nys
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2023
39 p. : ill.
ISBN
9789462108738 (paperback)

Besprekingen

Deel 314 in de stripserie ‘Jommeke'. De tweeling Annemieke en Rozemieke is op bezoek bij hun grootouders in de Ardennen. Ze hebben daar een prachtige tuin om in te spelen, maar oma en opa waarschuwen de meisjes: ze mogen onder geen beding in het aanpalende bos gaan ronddwalen. Maar tijdens een spelletje verstoppertje kunnen ze het toch niet laten. Eenmaal in het bos staan ze plots oog in oog met een reuzeninsect… Jommeke schiet de tweeling te hulp! Ballonstrip met gekleurde illustraties die in versimpelde vorm doen denken aan de tekeningen van onder meer Kuifje en Suske en Wiske. In nuchtere, opgewekte stijl geschreven. Voor jonge lezers vanaf ca. 8 jaar. Jef Nys (1927-2009) was scenarioschrijver en striptekenaar. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven.

Over Philippe Delzenne

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Fruitpunchline

Philippe Delzenne (Leuven, 11 december 1956) is een Vlaams stripauteur.

Biografie

Philippe Delzenne werd geboren in Leuven en woont sinds 1986 in Brugge. In 1977 werd hij medewerker bij stripauteur Frank Sels voor de indianenreeks Zilverpijl.

Via een advertentie in de krant werd hij in 1979 door Jef Nys verkozen als een van de vaste medewerkers en verantwoordelijke van de Jommeke-strips. Samen met nog andere tekenaars, ging hij aan de slag in de Jef Nys-studio.

In 1986 deed hij afstand van het tekenen van Jommeke. Hij solliciteerde als hulp voor tekenaar Peyo, waar hij tien jaar lang de verhalen van de Smurfen hielp tekenen en bedenken.

In 1998 keerde Philippe Delzenne terug naar Jommeke. Sinds dat jaar tekent en schrijft hij, samen met zijn collega Gerd Van Loock, de verhalen van Jommeke. Jef Nys zag, tot hij in 2009 overleed, nauw toe op het resultaat en gaf, indien nodig, ook aanwijzingen.

Na …Lees verder op Wikipedia