Strip
Nederlands

De harteloze Hein

Peter Van Gucht (scenarist), Willy Vandersteen (naar het werk van), Luc Morjaeu (illustrator)
+1
De harteloze Hein
×
De harteloze Hein De harteloze Hein
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Magere Hein verschijnt om Suske mee te nemen naar het hiernamaals, maar slaagt er niet in hem te laten overlijden. Voor Suske zit er niets anders op dan als levende ziel mee te reizen naar het hiernamaals om de fout op te lossen. Ballonstrip in kleur. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
De harteloze Hein
Scenarist
Peter Van Gucht
Naar het werk van
Willy Vandersteen
Illustrator
Luc Morjaeu
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2023
[48] p. : ill.
ISBN
9789002276453 (paperback)
Andere talen:

Besprekingen

Een stripboek uit de 'Suske en Wiske’-serie. Op een niet zo mooie dag ontsnapt Suske een paar keer nipt aan de dood. Eerst lijkt het pech, maar als hij die avond thuis wordt opgewacht door Magere Hein beseft hij dat er meer aan de hand is. Hein zegt dat de dagen van Suske geteld zijn. Vreemd genoeg slaagt Hein er niet in Suske te laten overlijden. Voor Suske zit er niets anders op dan als levende ziel naar het hiernamaals te reizen om ter plaatse te zien wat er aan de hand is. Dat is echter niet zonder gevaar. Ballonstrip met kleurenillustraties in herkenbare stijl. Vanaf ca. 10 jaar. Peter Van Gucht (Ekeren, 1963) is een zeer bekende Belgische auteur. Hij schreef meer dan zestig boeken.

Over Peter Van Gucht

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Otter

Peter Van Gucht (Ekeren, 19 juni 1963) is een Vlaams stripauteur, acteur en stemacteur.

Hij heeft sinds februari 2005 de leiding over het scenarioteam van Suske en Wiske, sinds 2022 van Galaxa en sinds 2023 van De Rode Ridder.

Biografie

Van Gucht volgde de opleiding Animatiefilm in het HRITCS te Brussel.

Stemacteur

Hij heeft vele reclamespots ingesproken. Hiernaast is hij ook stemacteur in vele tekenfilms, zoals Disneys Dinosaur, Atlantis: De Verzonken Stad, Ice Age (overgekocht door Disney), Finding Nemo, Brother Bear en Alice in Wonderland. Van Gucht doet in de Nederlandse en Vlaamse versie van Toy Story 3 en Toy Story 4 de stem van Hamm. Ook was hij Hamm in de Pixar-shorts Partysaurus Rex, Hawaiian Vacation, Small Fry, Forky Asks a Question en in de Disney Inf…Lees verder op Wikipedia