Strip
Nederlands

De boterhammenman

Peter Van Gucht (scenarist), Luc Morjaeu (illustrator), Willy Vandersteen (naar het werk van)
+1
De boterhammenman
×
De boterhammenman De boterhammenman
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Lambik krijgt van een figuur uit het oude Egypte een graankorrel waarmee hij eindeloos brood kan bakken, maar moet oppassen niet te ijdel te worden om een vreselijke vloek te voorkomen. Ballonstrip in kleur. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
De boterhammenman
Scenarist
Peter Van Gucht
Illustrator
Luc Morjaeu
Naar het werk van
Willy Vandersteen
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2023
[48] p. : ill.
ISBN
9789002276378 (paperback)
Andere talen:

Besprekingen

Deel 369 van de strip-serie ’Suske en Wiske’, over voedseltekort, magisch brood en ijdelheid. Een oorlog breekt uit, met een wereldwijde economische crisis als gevolg. Lambik zit er erg mee, maar krijgt van een mysterieus figuur uit het oude Egypte een graankorrel waarmee hij brood kan bakken dat nooit opraakt. Hij besluit dit brood te gebruiken om mensen te voeden en wordt een succesvolle weldoener, maar moet oppassen niet ijdel te worden om een vreselijke vloek te voorkomen. Ballonstrip in kleur in herkenbare stijl. Vanaf ca. 9 jaar. Luc Morjaeu (Niel, 1960) is een alom bekende Belgische illustrator, stripauteur en karikaturist.

Over Peter Van Gucht

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Otter

Peter Van Gucht (Ekeren, 19 juni 1963) is een Vlaams stripauteur, acteur en stemacteur.

Hij heeft sinds februari 2005 de leiding over het scenarioteam van Suske en Wiske, sinds 2022 van Galaxa en sinds 2023 van De Rode Ridder.

Biografie

Van Gucht volgde de opleiding Animatiefilm in het HRITCS te Brussel.

Stemacteur

Hij heeft vele reclamespots ingesproken. Hiernaast is hij ook stemacteur in vele tekenfilms, zoals Disneys Dinosaur, Atlantis: De Verzonken Stad, Ice Age (overgekocht door Disney), Finding Nemo, Brother Bear en Alice in Wonderland. Van Gucht doet in de Nederlandse en Vlaamse versie van Toy Story 3 en Toy Story 4 de stem van Hamm. Ook was hij Hamm in de Pixar-shorts Partysaurus Rex, Hawaiian Vacation, Small Fry, Forky Asks a Question en in de Disney Inf…Lees verder op Wikipedia