Strip
Nederlands

Verkeerd verbonden

Merho (auteur), Rik Dewulf (medewerker), Peter Koeken (medewerker)
+1
Verkeerd verbonden
×
Verkeerd verbonden Verkeerd verbonden
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar

Om fiscale redenen verhuist Van de Kasseien naar het subtropisch belastingsparadijs Ernia. Per vergissing, en zeer tegen zijn zin, krijgt hij Charlotte mee als secretaresse.
Ondertussen wordt Kiekeboe bestookt met anonieme telefoons.
Een verhaal dat draait rond terroristen en de geheime plannen van het parfummerk Eau d' Allop.
En zou Fanny dit keer de ware liefde gevonden hebb

Titel
Verkeerd verbonden
Auteur
Merho
Medewerker
Rik Dewulf Peter Koeken
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2011 | Andere uitgaves
46 p. : ill.
ISBN
9789002246586 (paperback)

Besprekingen

Zoals het ook bij de laatste albums het geval was, prijkt Fanny opnieuw op de cover. Maar er is meer. Album 98 brengt een surplus in de vorm van een verjaardagskalender, die voornamelijk de mannenbladen verslindende lezers zal plezieren. Twaalf tekeningen van een sensuele tot wulps poserende Fanny. In het verhaal zelf houdt Fanny het bij minirokken en topjes. Nieuw is wel dat zij ditmaal haar vriendje niet dumpt. Jens is een stuntman die voor de opnames van een reclamefilm voor het parfum Eau d'Allop samen met Fanny naar het belastingsparadijs Ernia vertrekt. Ook Van de Kasseien vliegt naar Ernia, samen met zijn interim-secretaresse, moeder Kiekeboe. Marcel en Konstantinopel blijven thuis achter, maar een geheimzinnig telefoontje leidt hen eveneens naar de stadsstaat. Te veel toeval op een hoop, maar de familie is herenigd om de strijd aan te binden met de boosdoeners van dienst.

Eau d'Allop, gespecialiseerd in het op cd persen van geuren, is een dekmantel voor internationaal o…Lees verder

Over Merho

CC BY 3.0 - Foto van/door Andrew

Merho, pseudoniem van Robert Carolus Wilhelmina (Rob) Merhottein (Antwerpen, 24 oktober 1948), is een Belgische stripauteur, die voornamelijk gekend is voor zijn strip De Kiekeboes.

Levensloop

Merho groeide op in de Seefhoek, een wijk van Antwerpen. Aanvankelijk wilde hij komiek worden, maar Merho koos dan al op jonge leeftijd om striptekenaar te worden. Daarom bezocht hij meermaals de striptekenaars Bob Mau en Pom voor advies. Merho tekende tijdens zijn middelbareschooltijd zijn eerste strips. De gagstrip Comi & Dacske verscheen vanaf 1964 in het tijdschrift De Middenstand. Een andere gagstrip, Zoz en Zef, verscheen in 1965 in het tijdschrift Jong Caritas. Vervolgens studeerde Merho toegepaste grafiek aan de Sint-Lukashogeschool in Brussel. Na zijn studies begon hij in 1970 te werken bij Studio Vandersteen waar hij ter vervanging van Eduard De Rop de strip Jerom inktte. In o…Lees verder op Wikipedia

Suggesties