Boek
Nederlands

Leer strips tekenen met de Kiekeboes

Merho (auteur), Kristof Fagard (medewerker)
+1
Leer strips tekenen met de Kiekeboes
×
Leer strips tekenen met de Kiekeboes Leer strips tekenen met de Kiekeboes

Leer strips tekenen met de Kiekeboes

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Met dit boek vol handige tips en tricks leer je stap voor stap hoe je de personages van de familie Kiekeboe kunt tekenen, van de eerste potloodlijn tot de volledig afgewerkte, ingekleurde striptekening. Ontwerp daarnaast nieuwe outfits voor Marcel, neem een selfie met Fanny en word een ware stripexpert dankzij de gouden tips van Merho!
Onderwerp
Striptekenen, Tekenen
Titel
Leer strips tekenen met de Kiekeboes
Auteur
Merho
Medewerker
Kristof Fagard
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2016
48 p. : ill.
ISBN
9789002261213 (paperback)

Over Merho

CC BY 3.0 - Foto van/door Andrew

Merho, pseudoniem van Robert Carolus Wilhelmina (Rob) Merhottein (Antwerpen, 24 oktober 1948), is een Belgische stripauteur, die voornamelijk gekend is voor zijn strip De Kiekeboes.

Levensloop

Merho groeide op in de Seefhoek, een wijk van Antwerpen. Aanvankelijk wilde hij komiek worden, maar Merho koos dan al op jonge leeftijd om striptekenaar te worden. Daarom bezocht hij meermaals de striptekenaars Bob Mau en Pom voor advies. Merho tekende tijdens zijn middelbareschooltijd zijn eerste strips. De gagstrip Comi & Dacske verscheen vanaf 1964 in het tijdschrift De Middenstand. Een andere gagstrip, Zoz en Zef, verscheen in 1965 in het tijdschrift Jong Caritas. Vervolgens studeerde Merho toegepaste grafiek aan de Sint-Lukashogeschool in Brussel. Na zijn studies begon hij in 1970 te werken bij Studio Vandersteen waar hij ter vervanging van Eduard De Rop de strip Jerom inktte. In o…Lees verder op Wikipedia