Strip
Nederlands

Een dagje Dédé

Merho (auteur), Kristof Fagard (medewerker), Peter Koeken (medewerker)
+1
Een dagje Dédé
×
Een dagje Dédé Een dagje Dédé
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Titel
Een dagje Dédé
Auteur
Merho
Medewerker
Kristof Fagard Peter Koeken
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, © 2012
46 p. : ill.
ISBN
9789002247743 (paperback)

Besprekingen

'Kiekeboe' is een langlopende stripserie en behoorlijk populair in Vlaanderen. Marcel Kiekeboe is de hoofdpersoon en in dit deel wordt hij achternagezeten door de ontsnapte crimineel Dédé. Ooit belandde deze Dédé achter de tralies door toedoen van Kiekeboe en nu wil hij wraak nemen. Het hele album is één grote achtervolging. Op allerlei manieren, in diverse voertuigen, vliegmachines, boten en noem maar op probeert Dédé Marcel Kiekeboe te pakken te nemen. In een frisse, maar geen bijzondere tekenstijl wordt het verhaal verteld. Helder kleurgebruik en goed leesbare teksten. Het taalgebruik is Vlaams en daardoor voor Nederlandse kinderen soms wat lastig. Een grappig verhaal, maar niet bijzonder; er zijn tenslotte al 133 delen.

Over Merho

CC BY 3.0 - Foto van/door Andrew

Merho, pseudoniem van Robert Carolus Wilhelmina (Rob) Merhottein (Antwerpen, 24 oktober 1948), is een Belgische stripauteur, die voornamelijk gekend is voor zijn strip De Kiekeboes.

Levensloop

Merho groeide op in de Seefhoek, een wijk van Antwerpen. Aanvankelijk wilde hij komiek worden, maar Merho koos dan al op jonge leeftijd om striptekenaar te worden. Daarom bezocht hij meermaals de striptekenaars Bob Mau en Pom voor advies. Merho tekende tijdens zijn middelbareschooltijd zijn eerste strips. De gagstrip Comi & Dacske verscheen vanaf 1964 in het tijdschrift De Middenstand. Een andere gagstrip, Zoz en Zef, verscheen in 1965 in het tijdschrift Jong Caritas. Vervolgens studeerde Merho toegepaste grafiek aan de Sint-Lukashogeschool in Brussel. Na zijn studies begon hij in 1970 te werken bij Studio Vandersteen waar hij ter vervanging van Eduard De Rop de strip Jerom inktte. In o…Lees verder op Wikipedia

Suggesties