Boek
Nederlands

Vos, vogel en ik : tekst en illustraties Kristof Devos

Kristof Devos (auteur)
+1
Vos, vogel en ik : tekst en illustraties Kristof Devos
×
Vos, vogel en ik : tekst en illustraties Kristof Devos Vos, vogel en ik : tekst en illustraties Kristof Devos

Vos, vogel en ik : tekst en illustraties Kristof Devos

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Een meisje sluit vriendschap met een vos en een vogel. Ze maken samen plezier tot de vogel wordt aangevallen. Het meisje verzorgt het arme beestje tot het weer gezond is. Prentenboek met karakteristieke afbeeldingen. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Vriendschap
Titel
Vos, vogel en ik : tekst en illustraties Kristof Devos
Auteur
Kristof Devos
Taal
Nederlands
Uitgever
Eke: De Eenhoorn, 2022
[46] p. : ill.
ISBN
9789462916647 (hardback)

Besprekingen

Prentenboek waarbij tekeningen en tekst door een specifieke vormgeving de essentie van echte vriendschap duiden. Het verhaal is dat de hoofdpersoon zich verveelt. Ze zoekt iets maar vindt dat niet buiten of binnen. Er komt een vogel aangevlogen en een vos aangelopen: Ze vinden elkaar. Ze spelen samen totdat de hoofdpersoon haar muts verliest, die vogel terugbrengt. Dan raakt vogel zwaar geblesseerd en neemt de hoofdpersoon, samen met vos, vogel mee terug naar huis en zorgt er goed voor. De drie nemen afscheid van elkaar, maar niet voor lang. Ze blijven vrienden. Magische, karakteristieke prenten, soms getekend vanuit een speciaal perspectief. Bijvoorbeeld van boven of als de hoofdpersoon door de deur komt, die deur op een kier tekenen met een hand en op de volgende tekening de hele figuur. Hierdoor krijgen de tekeningen ook een filmisch karakter. Weinig, maar goed gekozen tekst, waardoor het kind uitgedaagd wordt zelf invulling te geven aan het verhaal. Dat is ook de kracht van dit bo…Lees verder

Over Kristof Devos

Kristof Devos (Oostende, 1981) is een Belgisch illustrator en auteur van kinderboeken. Hij debuteerde in 2013 met 'Nooit is voor altijd'. Zijn illustraties werden meermaals internationaal bekroond. Hoewel hij zich voornamelijk concentreert op kinder- en jeugdliteratuur werkt hij af en toe in opdracht, o.a. voor het Wereldvoedselprogramma van de VN, Canon Cultuurcel en Kunstenfestival Watou.

Hij geeft lezingen en workshops over verbeelding en inspiratie, in zowel binnen- als buitenland. Zo werkte hij eind 2018 als artist in residence in het Children's museum Curaçao. Zijn werk werd o.a. tentoongesteld op de Biënnale van Bratislava, Slovakije, op het Nami Island International Children's Book Festival in Zuid-Korea en Maleisië en op de Illustration West 61 Exhibition in Los Angeles.

Kristof Devos woont en werkt in Sint-Laureins, België.

Selecties en bekroningen