Boek
Nederlands

Samen spelen, samen delen, Anna

Kathleen Amant (auteur)
+1
Samen spelen, samen delen, Anna
×
Samen spelen, samen delen, Anna Samen spelen, samen delen, Anna

Samen spelen, samen delen, Anna

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Anna speelt bij haar vriendje Victor. Ze leren hoe je samen kunt spelen en speelgoed kunt delen. Dat is fijn voor iedereen! Vierkant prentenboek met eenvoudige, gekleurde illustraties. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Onderwerp
Delen, Vriendschap
Titel
Samen spelen, samen delen, Anna / tekst en illustraties Kathleen Amant
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2023
[26] p. : ill.
ISBN
9789044851809 (hardback)

Besprekingen

Een prentenboek over samen spelen en delen, uit de serie over Anna. Anna gaat bij haar vriendje Victor spelen, die mooi speelgoed heeft. Maar ze krijgen een beetje ruzie omdat Anna niet met alles mag spelen. Ze leren een les van de moeder van Victor: wat nou als ze alles samen delen en samen spelen? Dan is het opeens een stuk leuker. In vriendelijke taal geschreven, met nadruk op emoties. Voorzien van simpele illustraties in heldere kleuren, met dikke zwarte lijnen. Geschikt om voor te lezen voor peuters vanaf ca. 2,5 jaar. Kathleen Amant (Aalst, 1969) is een bekende Belgische schrijver, illustrator en graficus. Ze schreef meer dan dertig boeken. Haar werk werd in meerdere landen uitgegeven.

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde ze met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (Clavis Uitgeverij). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australi…Lees verder op Wikipedia