Boek
Nederlands

De schreeuw van de zeearend

Karin Smirnoff (auteur), Edith Sybesma (vertaler)
+1
De schreeuw van de zeearend
×
De schreeuw van de zeearend De schreeuw van de zeearend
In de reeks:
Genre:
In het noorden van Zweden raken Lisbeth Salander en journalist Mikael Blomkvist betrokken bij zaken van de Zweedse onderwereld.
Titel
De schreeuw van de zeearend
Auteur
Karin Smirnoff 1964-
Vertaler
Edith Sybesma
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Havsörnens skrik
Uitgever
Amsterdam: Signatuur, 2023
431 p.
ISBN
9789056727505 (paperback)

Besprekingen

Karin Smirnoff

Met de gothic superhacker Lisbeth Salander en onderzoeksjournalist Mikael Blomkvist heeft Stieg Larsson voor zijn 'Millennium'-trilogie één van de fascinerendste tandems in thrillerland verzonnen. Het wereldwijde succes - de teller staat op honderd miljoen verkochte boeken - heeft de Zweedse schrijver niet meer mogen meemaken: hij overleed in 2004 op zijn 50ste aan een hartaanval, nog voor deel één naar de drukker ging.

David Lagercrantz schreef drie vervolgthrillers, maar haalde lang niet Larssons niveau. Doet Karin Smirnoff het in 'Millennium 7' beter? 'De schreeuw van de zeearend' ademt pretentie, maar is op literair vlak wel interessanter dan de tamelijk levenloze pastiches van Lagercrantz.

Smirnoff schrijft beeldend en bij vlagen zelfs poëtisch. Elders maakt ze er een rommeltje van door op een ergerlijke manier met tijd en perspectief te jongleren. En de plot? Die draait rond schimmige deals tussen kapitaal en politiek bij de bouw…Lees verder

Een Scandinavische thriller in de Millennium-serie*. In het noorden van Zweden exploiteren grote bedrijven het onontgonnen gebied. Het nieuwe geld in de regio trekt ook criminele bendes aan. Lisbeth Salander is in het noorden om haar relatie met een nichtje te herstellen. Journalist Mikael Blomkvist is op weg naar de bruiloft van zijn dochter. Dan wordt Mikaels familie bedreigd en raken hij en Lisbeth betrokken bij zaken die het daglicht niet kunnen verdragen. Vlot, vaardig en toegankelijk geschreven. Karin Smirnoff (1964) is een Zweedse auteur. Ze werkte als journalist en is eigenaar van een houtbedrijf. Ze debuteerde in 2018 met 'Mijn broer', het eerste deel in de trilogie over Janna Kippo, waarvan in Zweden inmiddels meer dan 600.000 exemplaren verkocht zijn. Haar werk wordt in meerdere landen uitgegeven. De Millennium-serie werd begonnen door Stieg Larsson en vervolgd door David Lagercrant. 'De schreeuw van de zeearend’ is het eerste boek in deze reeks dat is geschreven door K…Lees verder