Boek
Nederlands

De doden moeten hun getal hebben

Jo Claes (auteur)
+1
De doden moeten hun getal hebben
×
De doden moeten hun getal hebben De doden moeten hun getal hebben

De doden moeten hun getal hebben

In de reeks:
Genre:
Hoofdinspecteur Thomas Berg wordt geconfronteerd met de brute moord op een jonge vrouw. Bij het lijk ligt een mysterieuze aanwijzing. Als er enkele dagen later opnieuw een lichaam wordt aangetroffen, loopt de druk om de zaak op te lossen op.
Titel
De doden moeten hun getal hebben
Auteur
Jo Claes
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Houtekiet, 2023
398 p.
ISBN
9789052400976 (paperback)

Besprekingen

Een misdaadroman over hoofdinspecteur Thomas Berg en een reeks mysterieuze en brute moorden. In de tuin van een oud Leuvens college vinden kinderen het naakte lichaam van een jonge vrouw die op een wrede manier om het leven is gebracht, met bij haar lichaam een bizar attribuut en een mysterieus zinnetje dat doet vermoeden dat het niet bij één slachtoffer blijft. Hoofdinspecteur Berg wordt op de zaak gezet en vraagt zich af welk belang enkele getallen hebben die tijdens het onderzoek blijven opduiken. Als enkele dagen later een tweede vrouw wordt gevonden, wordt de druk op Berg en zijn team om de zaak op te lossen nagenoeg onhoudbaar. Vlot en toegankelijk geschreven. Het boek bevat gewelddadige scènes.Jo Claes (Hasselt, 1955) is een bekende Belgische schrijver. Hij schreef meer dan dertig boeken. Zijn werk is meermaals bekroond, onder andere met de Hercule Poirot Publieksprijs (2014, 2017) en de Gouden Strop (2015).

Over Jo Claes

Jo Claes (Hasselt, 29 juli 1955) is een Vlaamse auteur.

Biografie

In 1985 ging Claes werken als leerkracht Nederlands en Engels in het Heilig Hartinstituut Heverlee. In 1986 ontving zijn verhalenbundel De stenen toren de Prijs Beste Debuut. Datzelfde jaar verscheen ook zijn novelle De dwaling en in 1987 de roman Postume dood. In de jaren 90 publiceerde hij nog enkele prozawerken met een klassieke verhaallijn en een doordachte plot.

Sinds 2002 publiceert hij ook non-fictie over hagiografie, mythologie en iconografie. Vooral bekend is het drieluik Sanctus, Sancti en Sanctorum. Daarnaast publiceerde hij werken over de Bijbel, de apocriefe evangelies, de Griekse mythen en de Romeinse sagen.

In 2008 publiceerde Claes met De zaak Torfs een misdaadroman rond het personage van inspecteur Thomas Berg. In 2009 kwam een vervolg en sindsdien komt er elk jaar een Thomas Berg-roma…Lees verder op Wikipedia