Sang-hyeon en Dong-soo verdienen aan het stelen van ter vondeling gelegde baby's om ze vervolgens op de adoptiemarkt aan te bieden, maar hun praktijken worden ontdekt.
Titel
Broker / written and directed by Kore-eda Hirokazu
Regisseur
Hirokazu Koreeda
Acteur
Song Kang-ho Dong-won Gang Doona Bae Lee Eun-Ju Young-Yoo Lee 1989-
Uniforme titel
Beurokeo
Taal
Koreaans
Uitgever
September Film, © 2023
1 dvd-video
Oorspr. opname
2022
Speelduur
124 min.
Aantekening
Koreaans gesproken Ondertitels: Nederlands, Frans
EAN
8718836864872

Besprekingen

Sang-hyeon en Dong-soo verdienen goed geld aan het stelen van ter vondeling gelegde baby’s, om ze vervolgens aan te bieden op de adoptiemarkt. Wanneer moeder So-young terugkomt op de beslissing om haar baby af te staan, ontdekt ze de twee mannen en hun illegale praktijk. Overspoeld door gevoelens van zowel moederliefde als wanhoop, besluit ze mee te helpen bij de zoektocht naar geschikte ouders voor haar kind. Ondertussen zitten de rechercheurs Soo-jin en Lee ze op de hielen… IMDb score 7,2/10, Moviemeter 3/5.

Over Hirokazu Koreeda

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Bryan Chan

Hirokazu Kore-eda (Japans: 是枝裕和, Kore-eda Hirokazu) (Kiyose (Tokio), 6 juni 1962) is een Japans filmmaker.

Biografie

Kore-eda groeide op in een bescheiden milieu en studeerde literatuur aan de Waseda-universiteit. Aanvankelijk wilde hij romanschrijver worden, maar veranderde van medium toen hij na zijn afstuderen als regieassistent voor de Japanse televisieproducent TV Man Union ging werken, waarvoor hij een aantal documentaires draaide. Zijn eerste speelfilm, Maboroshi no hikari (1995), ontving verscheidene internationale prijzen, onder meer een Gouden Osella voor beste regie tijdens het Filmfestival van Venetië. In 2013 ontving Like Father, Like Son de prijs van de jury op het Filmfestival van Cannes. In 2018 won hij de Gouden Palm met Shoplifters.

In zijn films schenkt Kore-eda veel aandacht aan de onderklasse van de maatschappij. Hierom wordt hij weleens de Ken Loach van de Japanse cinema genoemd. W…Lees verder op Wikipedia