Strip
Nederlands

De zonnetempel

Hergé (auteur)
+1
De zonnetempel
×
De zonnetempel De zonnetempel

De zonnetempel

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Titel
De zonnetempel
Auteur
Hergé
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Le temple du soleil
Uitgever
[Brussel]: Casterman, 1997
61 p. : ill.
ISBN
9789030325130 (paperback)

Besprekingen

Dit verhaal van de reporter Kuifje, zijn hond Bobby en de voor veel komische intermezzo's zorgende kapitein Haddock volgt direct op het verhaal 'De 7 kristallen bollen'*, maar kan met enige goede wil ook los gelezen worden. Het is een goed getekende, kleurige, spannende, maar vooral ook grappige ballonstrip. In dit verhaal zetten Kuifje en kapitein Haddock de speurtocht voort naar professor Zonnebloem en ontdekken daarbij in Peru een geheimzinnige piramidetempel, waar de laatste Inca's nog steeds vasthouden aan hun riten en gewoonten – inclusief mensenoffers. Gelukkig weet Kuifje met een list zowel kapitein Haddock als professor Zonnebloem te bevrijden en de geleerden die in het vorige deel getroffen waren door een mysterieuze slaapziekte, te laten ontwaken. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Hergé

Hergé, pseudoniem van Georges Prosper Remi Remi (Etterbeek, 22 mei 1907 – Sint-Lambrechts-Woluwe, 3 maart 1983), was een Belgisch striptekenaar en scenarist van stripverhalen, die vooral bekend is als schepper van De avonturen van Kuifje.

Ontstaan van zijn pseudoniem Hergé

Remi was zeventien jaar toen hij zijn pseudoniem Hergé bedacht. Hij gebruikte hiervoor de achterstevoren geschreven initialen van zijn naam Georges Remi: RG als Hergé. Op de lagere school was het voor hem namelijk al normaal om als Remi Georges te worden aangesproken. Op zijn schoolschriften prijkten eveneens de namen in die volgorde en als hij zelf zijn initialen zette, schreef hij ze neer als R.G. Daaruit ontstond zijn schuilnaam Hergé. Op zijn Frans klinkt dat als erzjee, want de begin-h is in die taal vrijwel niet hoorbaar. In december 1924…Lees verder op Wikipedia