Strip
Nederlands

Vreemde vogels en verse vis

Hec Leemans (auteur), Tom Bouden (medewerker)
+1
Vreemde vogels en verse vis
×
Vreemde vogels en verse vis Vreemde vogels en verse vis
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Maurice ontdekt dat een zeldzame vogel een nest heeft gemaakt bij het veld van F.C. De Kampioenen. Vanaf dat moment verdiept hij zich in de ornithologie en is hij niet meer weg te slaan uit natuurdomein Gemene Teutbroek, maar daar hangen vreemde vogels rond… Ballonstrip in kleur. Vanaf ca. 11 jaar.
Onderwerp
Voetbal
Titel
Vreemde vogels en verse vis
Auteur
Hec Leemans
Medewerker
Tom Bouden
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard uitgeverij, 2023
[32] p. : ill.
Aantekening
Gebaseerd op de televisieserie 'FC De Kampioenen'
ISBN
9789002276514 (paperback)

Besprekingen

Een vermakelijke strip in de 'F.C. De Kampioenen'-reeks. Tijdens een training ontdekt Maurice dat er een zeldzame vogel een nest gemaakt heeft aan de rand van het veld van F.C. De Kampioenen. Hij maant de Kampioenen aan om voortaan in alle stilte te oefenen, zonder bal, zolang de jonge vogeltjes het nest niet hebben verlaten. Vanaf dat moment verdiept Maurice zich in de ornithologie en is hij niet meer weg te slaan uit het Gemene Teutbroek, het natuurdomein van de gemeente. Tijdens een van zijn tochten ziet Maurice dat Fernand illegaal zit te vissen in de vijver van het domein. Fernand ziet er niet gezond uit. Daar is meer aan de hand... ‘Vreemde vogels en verse vis’ is in een humoristische, laagdrempelige stijl geschreven, met Vlaams taalgebruik. Met de kenmerkende vrolijke en cartooneske kleurenillustraties van Hec Leemans. Vanaf ca. 11 jaar.

Over Hec Leemans

CC BY 3.0 - Foto van/door Krisdisk

Hector (Hec) Leemans (Temse, 28 januari 1950) is een Vlaamse striptekenaar en -auteur.

Biografie

Leemans' eerste commerciële strip was een gagreeks rond Circus Maximus, begonnen in 1969. Deze strips verschenen in het Nederlandse stripblad Eppo (1977) en later ook in Robbedoes en in het weekblad Suske en Wiske.

Hij is vooral bekend van de stripreeks Bakelandt. Het eerste verhaal in deze reeks verscheen vanaf 20 oktober 1975 in de kranten Het Laatste Nieuws en De Nieuwe Gazet. Voor de scenario's was Daniël Jansens verantwoordelijk, maar na de dood van deze laatste nam Leemans ook de scenario's voor zijn rekening. In 1990 begon hij met twee nieuwe reeksen: Nino, getekend door Dirk Stallaert, en Kowalsky. In 1997 maakte Leemans een stripreeks met de figuren van de Eén-reeks F.C. De Kampioenen. Mede dankzij de enorme populariteit van de televisieserie, werd ook dez…Lees verder op Wikipedia