Strip
Nederlands

Popol de losbol

Hec Leemans (auteur), Tom Bouden (medewerker)
+1
Popol de losbol
×
Popol de losbol Popol de losbol
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Schoolleraar Pol heeft een midlifecrisis en worstelt met het leven. Als hij twee nieuwe, jonge collega’s ontmoet die hem op sleeptouw nemen, verandert alles. Hij overweegt zelfs om een tatoeage te nemen. Maar zijn vriendin Doortje ziet dat helemáál niet zitten. Ballonstrip met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Voetbal
Titel
Popol de losbol
Auteur
Hec Leemans
Medewerker
Tom Bouden
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2023
[32] p. : ill.
ISBN
9789002276620 (paperback)

Besprekingen

Een vermakelijke strip in de 'F.C. De Kampioenen’-reeks over Pol die een midlifecrisis heeft. Leraar Pol nadert de vijftig en vindt dat zijn leven niet veel voorstelt. Hij sukkelt van de ene naar de andere dag. Wanneer hij op school twee jonge en hippe collega’s ontmoet, verandert alles. Ze nemen hem mee op sleeptouw: naar de fitness, naar het park, samen dansen… Pol voelt zich weer jong! Hij gaat zich jonger kleden en imiteert het gedrag van zijn vrienden. Pool overweegt zelfs om een tatoeage te nemen, maar zijn vriendin Doortje en haar moeder zien dat helemáál niet zitten. In een humoristische, laagdrempelige stijl geschreven, met Vlaams taalgebruik. Ballonstrip net de kenmerkende vrolijke en cartooneske kleurenillustraties van Hec Leemans. Vanaf ca. 9 jaar. Hec Leemans (Temse, 1950) is een alom bekende Belgische stripauteur en kunstschilder. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven.

Over Hec Leemans

CC BY 3.0 - Foto van/door Krisdisk

Hector (Hec) Leemans (Temse, 28 januari 1950) is een Vlaamse striptekenaar en -auteur.

Biografie

Leemans' eerste commerciële strip was een gagreeks rond Circus Maximus, begonnen in 1969. Deze strips verschenen in het Nederlandse stripblad Eppo (1977) en later ook in Robbedoes en in het weekblad Suske en Wiske.

Hij is vooral bekend van de stripreeks Bakelandt. Het eerste verhaal in deze reeks verscheen vanaf 20 oktober 1975 in de kranten Het Laatste Nieuws en De Nieuwe Gazet. Voor de scenario's was Daniël Jansens verantwoordelijk, maar na de dood van deze laatste nam Leemans ook de scenario's voor zijn rekening. In 1990 begon hij met twee nieuwe reeksen: Nino, getekend door Dirk Stallaert, en Kowalsky. In 1997 maakte Leemans een stripreeks met de figuren van de Eén-reeks F.C. De Kampioenen. Mede dankzij de enorme populariteit van de televisieserie, werd ook dez…Lees verder op Wikipedia