Strip
Nederlands

Kevin de kat

Hec Leemans (auteur), Tom Bouden (medewerker)
+1
Kevin de kat
×
Kevin de kat Kevin de kat
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Een zwerfkat zoekt beschutting in het huis van Boma, maar die is nu niet bepaald de grootste kattenliefhebber. De Kampioenen proberen de kat te verjagen, maar het dier blijft maar terugkomen! Ballonstrip in kleur. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Voetbal
Titel
Kevin de kat
Auteur
Hec Leemans
Medewerker
Tom Bouden
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2023
[32] p. : ill.
ISBN
9789002276613 (paperback)

Besprekingen

Een vermakelijke strip in de 'F.C. De Kampioenen’-reeks over het lot van Kevin de zwerfkat. Op een winterse dag zoekt een zwerfkat beschutting in het huis van Boma. Dat pakt verkeerd uit, want Boma is niet de grootste dierenliefhebber. Hij roept de hulp in van Pol, Xavier en Maurice, die met veel moeite het beestje naar buiten jagen. Of dat denken ze — want de volgende ochtend is de kat er wéér. Fernand zet de kat de rivier over in de hoop dat hij de weg naar het huis van Boma niet zal terugvinden. Maar dat is niet naar de zin van Paulien, die de kater gaat zoeken… ‘Kevin de kat' is in een humoristische, laagdrempelige stijl geschreven, met Vlaams taalgebruik. Met de kenmerkende vrolijke en cartooneske kleurenillustraties van Hec Leemans. Vanaf ca. 9 jaar.

Over Hec Leemans

CC BY 3.0 - Foto van/door Krisdisk

Hector (Hec) Leemans (Temse, 28 januari 1950) is een Vlaamse striptekenaar en -auteur.

Biografie

Leemans' eerste commerciële strip was een gagreeks rond Circus Maximus, begonnen in 1969. Deze strips verschenen in het Nederlandse stripblad Eppo (1977) en later ook in Robbedoes en in het weekblad Suske en Wiske.

Hij is vooral bekend van de stripreeks Bakelandt. Het eerste verhaal in deze reeks verscheen vanaf 20 oktober 1975 in de kranten Het Laatste Nieuws en De Nieuwe Gazet. Voor de scenario's was Daniël Jansens verantwoordelijk, maar na de dood van deze laatste nam Leemans ook de scenario's voor zijn rekening. In 1990 begon hij met twee nieuwe reeksen: Nino, getekend door Dirk Stallaert, en Kowalsky. In 1997 maakte Leemans een stripreeks met de figuren van de Eén-reeks F.C. De Kampioenen. Mede dankzij de enorme populariteit van de televisieserie, werd ook dez…Lees verder op Wikipedia