Strip
Nederlands

Aan zeer scherpe prijzen

Hec Leemans (auteur), Swerts (medewerker), Vanas (medewerker)
+1
Aan zeer scherpe prijzen
×
Aan zeer scherpe prijzen Aan zeer scherpe prijzen
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Door procedurefouten komt DDT op vrije voeten. Hij krijgt een garage in de buurt van het veld van de Kampioenen, maar de auto’s die Xavier en Carmen bij hem kopen worden ’s nachts vernield. Wat is hier aan de hand? Ballonstrip in kleur. Vanaf ca. 11 jaar.
Onderwerp
Voetbal
Extra onderwerp
voetbal; humor
Titel
Aan zeer scherpe prijzen
Auteur
Hec Leemans
Medewerker
Swerts 1966- Vanas
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2022
[32] p. : ill.
Aantekening
Gebaseerd op de televisieserie 'FC De Kampioenen'
ISBN
9789002275456 (paperback)

Besprekingen

Deel 122 van stripreeks F.C. De Kampioenen. De minister van Justitie ontdekt dat er procedurefouten zijn gemaakt in het proces van DDT. Op grond daarvan komt DDT op vrije voeten, en bij wijze van schadevergoeding geeft men hem een nieuwe garage. De verbazing van de Kampioenen is groot wanneer ze vaststellen dat de nieuwe garage van DDT vlak bij hun veld ligt. Maar de auto's die hij verkoopt vallen in de smaak. Xavier en Carmen kopen er een. ’S nachts wordt er echter ingebroken, en de zetels van de auto’s worden vernield. Wat is hier aan de hand?‘Aan zeer scherpe prijzen’ is in een humoristische, laagdrempelige stijl geschreven, met Vlaams taalgebruik. Met de kenmerkende vrolijke en cartooneske kleurenillustraties van Hec Leemans. Vanaf ca. 11 jaar.

Over Hec Leemans

CC BY 3.0 - Foto van/door Krisdisk

Hector (Hec) Leemans (Temse, 28 januari 1950) is een Vlaamse striptekenaar en -auteur.

Biografie

Leemans' eerste commerciële strip was een gagreeks rond Circus Maximus, begonnen in 1969. Deze strips verschenen in het Nederlandse stripblad Eppo (1977) en later ook in Robbedoes en in het weekblad Suske en Wiske.

Hij is vooral bekend van de stripreeks Bakelandt. Het eerste verhaal in deze reeks verscheen vanaf 20 oktober 1975 in de kranten Het Laatste Nieuws en De Nieuwe Gazet. Voor de scenario's was Daniël Jansens verantwoordelijk, maar na de dood van deze laatste nam Leemans ook de scenario's voor zijn rekening. In 1990 begon hij met twee nieuwe reeksen: Nino, getekend door Dirk Stallaert, en Kowalsky. In 1997 maakte Leemans een stripreeks met de figuren van de Eén-reeks F.C. De Kampioenen. Mede dankzij de enorme populariteit van de televisieserie, werd ook dez…Lees verder op Wikipedia