Boek
Nederlands

Op reis met een vriend : meer verhalen van Panda & Eekhoorn

Ed Franck (auteur), Thé Tjong-Khing (illustrator)
+1
Op reis met een vriend : meer verhalen van Panda & Eekhoorn
×
Op reis met een vriend : meer verhalen van Panda & Eekhoorn Op reis met een vriend : meer verhalen van Panda & Eekhoorn

Op reis met een vriend : meer verhalen van Panda & Eekhoorn

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Zes voorleesverhalen over Panda en Eekhoorn. Eekhoorn wil graag weten hoe de dieren leven in andere delen van de wereld. Samen met Panda begint hij aan een avontuurlijke reis. Prentenboek met kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Vriendschap
Titel
Op reis met een vriend : meer verhalen van Panda & Eekhoorn
Auteur
Ed Franck
Illustrator
Thé Tjong-Khing
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Davidsfonds /Infodok, © 2022
74 p. : ill.
ISBN
9789002277139 (hardback)

Besprekingen

Een kinderboek met zes vrolijke en spannende voorleesverhalen over de onverwoestbare vriendschap tussen Panda en Eekhoorn. Eekhoorn wil op reis. Elke dag ziet hij dezelfde dieren en hij wil graag weten hoe de dieren leven in andere delen van de wereld. Panda stemt schoorvoetend in en samen beginnen ze aan een avontuurlijke reis. Lichtvoetig en poëtisch geschreven. Met sfeervolle kleurenillustraties van de bekroonde illustrator Thé-Tjong Khing. Ed Franck (Beringen, 1941) is een alom bekende Belgische schrijver en vertaler. Hij schreef meer dan zeventig boeken voor alle leeftijden, van voorleesverhaaltjes tot hervertellingen van sprookjes en bewerkingen van klassieke teksten. Het boek maakt deel uit van de serie: 'Panda en Eekhoorn*'. Vanaf ca. 4 jaar.

Op reis met een vriend

Ook in dit derde deel over Panda en Eekhoorn blijft hun ongewone maar hechte vriendschap onverwoestbaar. Panda en Eekhoorn vullen elkaar perfect aan en doen wat goede vrienden doen: spelen en zich vervelen, praten en zwijgen, ruzie maken en het weer bijleggen. Deze keer trekt het onafscheidelijke duo in zes korte verhalen de wijde wereld in. Tijdens hun reis ontmoeten ze nieuwe dieren, waarvan de een al wat vriendelijker blijkt dan de ander. De tekenstijl van de inmiddels bijna negentigjarige illustrator Thé Tjong-Khing herkennen we van zijn andere boeken, dat wil zeggen sierlijke lijntekeningen met een stevig kleurenpalet in verf. Sommigen vinden zijn illustraties weinig verrassend, voor anderen voelen ze dan weer gezellig vertrouwd. Hij weet de gevoelens van Panda en Eekhoorn en hun warme relatie steeds subtiel te capteren. In de verhalen gebeurt niet zo gek veel, maar daar draait het ook niet om. Dat de twee boezemvrienden hun vriendschap elke keer opnieu…Lees verder

Over Ed Franck

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Geert Renckens

Ed Franck, geboren als Eddy Vrancken (Beringen, 27 juli 1941), is een Vlaams jeugdauteur. Hij brengt sinds halverwege de jaren tachtig boeken uit en zijn werk viel in Vlaanderen verschillende malen in de prijzen.

Biografie

Ed Franck bracht zijn jeugd door met zwerven langs de boorden van de Maas en op de verwilderde ophogingen langs het Albertkanaal. Hij groeide op in een groot gezin met dertien kinderen. Reeds als kind was hij een boekenwurm, en vanuit zijn belangstelling werd hij leraar Engels en Nederlands. In 1996 heeft hij het onderwijs verlaten om fulltime schrijver te worden.

Franck is een veelzijdig schrijver. Hij pakt bewust verschillende genres aan om clichés te vermijden en grenzen te verkennen: poëzie, liederen, historische romans, dagboeken, detectives, hervertellingen van klassiekers, vertalingen, heldensagen. Vanuit zijn fascinatie voor taal heeft elk boek een eigen stem. Dit combineert hij met psychol…Lees verder op Wikipedia