Boek
Nederlands

Simpele leugens

David Baldacci (auteur), Jolanda te Lindert (vertaler)
Een ex-politieagente krijgt de opdracht om de inboedel van een gevluchte wapenhandelaar te inventariseren, maar haar opdrachtgever blijkt niet de hele waarheid te vertellen.
Titel
Simpele leugens
Auteur
David Baldacci
Vertaler
Jolanda te Lindert
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Simply lies
Uitgever
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, © 2023
398 p.
ISBN
9789400515819 (paperback)

Besprekingen

Een enerverende misdaadthriller van David Baldacci. Ex-politieagent Mickey Gibson werkt sinds kort bij ProEye, waar ze de bezittingen traceert van schatrijke oplichters die hun schuldeisers in de kou laten staan. Op een dag krijgt ze van ene Arlene Robinson de opdracht om naar de woning van de beruchte en gevluchte wapenhandelaar Rutger Novak te gaan om de inboedel te inventariseren. Daar vindt ze in een geheime kamer het in verregaande staat van ontbinding verkerende lichaam van een man. Het slachtoffer is niet Novak, maar een zeer op zijn privacy gestelde miljonair. Dan ontdekt Mickey dat niemand bij ProEye ooit van Arlene Robinson heeft gehoord… In scherpe, vlotte en toegankelijke stijl geschreven. David Baldacci (Richmond, 1960) is een internationaal bekende Amerikaanse auteur, scenarioschrijver en voormalig bedrijfsjurist en advocaat. Zijn werk is in vijfenveertig talen vertaald en wordt wereldwijd uitgegeven.‘Simpele leugens’ is de start van een nieuwe serie.

Over David Baldacci

CC BY 2.0 - Foto van/door Mark Coggins from San Francisco

David Baldacci, (Richmond, Virginia 5 augustus 1960) is een Amerikaans auteur.

Biografie

Baldacci studeerde eerst Engels en geschiedenis aan de Virginia Commonwealth University, waar hij cum laude afstudeerde (1982). Hierna deed hij een rechtenstudie (afgestudeerd in 1986). Tijdens deze periode begon hij met schrijven. Na zijn studies was hij gedurende negen jaar werkzaam als bedrijfsjurist en advocaat in Washington D.C.. In 1996 debuteerde Baldacci met Het recht van de macht. Vanaf dat moment wijdde hij zich geheel aan het schrijven. Van zijn boeken zijn al meer dan 100 miljoen exemplaren verkocht.

Bibliografie

Filmografie

  • Absolute Power (1997) - met Clint Eastwood als regisseur en hoofdrolspeler
  • Wish You Well (2013) - met Ellen Burstyn, Mackenzie Foy & Josh Lucas. David Baldacci als 1 van de producers. Wish…Lees verder op Wikipedia