Dvd
Engels

Planet earth. II, Een nieuwe wereld onthuld : de complete serie

David Attenborough (verteller), Hans Zimmer (componist)

Planet earth. II, Een nieuwe wereld onthuld : de complete serie

In de reeks:
Genre:
Serie natuurdocumentaires over alle leefgebieden van de aarde
Bevat
Disc 1 Islands, mountains, jungles
Disc 2 Deserts, grasslands, cities
Extra onderwerp
Documentaires (genre), dvd-video
Titel
Planet earth. II, Een nieuwe wereld onthuld : de complete serie
Verteller
David Attenborough
Componist
Hans Zimmer 1957-
Taal
Engels
Uitgever
Just Entertainment, © 2017
2 dvd-video's
Oorspr. opname
2016
Speelduur
6 x 50 min., 50 min. making of
Aantekening
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld BBC productie
EAN
8711983965409

Besprekingen

Zesdelige serie natuurfilms van de BBC, het vervolg op 'Planet earth' (2006) en opnieuw gepresenteerd door David Attenborough. Aan deze prestigieuze produktie is drie jaar gewerkt in 64 landen met de modernste technieken, zoals camerastabilisatie, telegeleide camera’s, drones en ultra high definition. Ook is gebruik gemaakt van de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Elke aflevering heeft een thema: eilanden, bergen, bossen, woestijnen, graslanden en steden. Zo zien we onder meer de zeldzame escudo-eilandluiaard op een Caribisch eiland, de reuzenmiereneter van Brazilië, spreeuwen in Rome en panters in de straten van Mumbai. De beelden zijn prachtig en fascinerend, maar soms ook wreed en aangrijpend.

Over David Attenborough

CC BY 2.5 - Foto van/door De originele uploader was Shojo op de Engelstalige Wikipedia

David Frederick Attenborough (Isleworth (Londen), 8 mei 1926) is een Britse bioloog en televisiemaker die vooral bekend is door zijn vele bekroonde natuurdocumentaires die door de Britse omroep BBC worden uitgezonden. Hij is voor zijn verdiensten opgenomen in een groot aantal orden en mag zich 'Sir' noemen.

Levensloop

David Attenborough werd geboren in de Londense wijk Isleworth maar groeide op in College House op de campus van de Universiteit van Leicester, waar zijn vader, Frederick Attenborough, rector was. Hij was de middelste van drie zonen. Zijn oudste broer was Richard Attenborough, die later bekend werd als acteur en regisseur. Tijdens de Tweede Wereldoorlog adopteerden zijn ouders twee Joodse meisjes die vluchteling waren.

Tijdens zijn jeugd was Attenborough een verwoed verzamelaar van fossielen, stenen en andere objecten uit de natuur. Hij ging naar school in de Wyggeston Grammar School for Boys in Leicester en…Lees verder op Wikipedia

Suggesties