Het verhaal van de opkomst en ondergang van diverse personages in het Hollywood van de jaren 1920.
Titel
Babylon / written and directed by Damien Chazelle
Regisseur
Damien Chazelle
Acteur
Brad Pitt Margot Robbie Diego Calva Jean Smart Jovan Adepo Jun Li Li
Taal
Engels
Uitgever
Paramount Pictures, © 2023
1 dvd-video
Oorspr. opname
2022
Speelduur
181 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels voor slechthorenden
EAN
8719372016466

Besprekingen

Los Angeles, de jaren 1920. De filmindustrie zit midden in de transitie van de stomme film naar films met gesproken tekst. Babylon, geschreven en geregisseerd door Damien Chazelle, is een verhaal over buitensporige ambitie en overdaad. De film volgt de opkomst en ondergang van enkele personen tijdens dit tijdperk van decadentie en verdorvenheid in het vroege Hollywood. Met o.a. Brad Pitt, Margot Robbie en Diego Calva in de hoofdrollen. Imdb score 7,2/10, Moviemeter 3/5.

Over Damien Chazelle

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Lionsgate Entertainment

Damien Sayre Chazelle (Providence (Rhode Island), 19 januari 1985) is een Amerikaans filmregisseur, scenarioschrijver en filmproducent.

Biografie

Damien Chazelle werd in 1985 geboren in Providence (Rhode Island) als de zoon van Celia Martin en Bernard Chazelle. Zijn vader is een Franse computerwetenschapper die hoogleraar is aan de Amerikaanse Princeton-universiteit. Zijn moeder is een Amerikaanse historica van Brits-Canadese afkomst die middeleeuwse geschiedenis doceert aan The College of New Jersey. Chazelle heeft een jongere zus, actrice Anna Chazelle.

Hij groeide op in Princeton (New Jersey) waar hij ondanks zijn katholieke opvoeding vier jaar les volgde aan een joodse school. Later sloot hij zich aan bij Princeton High School, waar hij naast film ook een passie voor (jazz)drummen ontwikkelde: "Ik dacht niet dat ik er carrière mee kon maken, maar om een of andere reden werd het mijn leven…Lees verder op Wikipedia