Boek
Nederlands

No escape : jeugdthriller

Cis Meijer (auteur)
+1
No escape : jeugdthriller
×
No escape : jeugdthriller No escape : jeugdthriller

No escape : jeugdthriller

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Ivy gaat op onderzoek uit als haar lievelingsdocent en haar beste vriendin Bella na elkaar op mysterieuze wijze verdwijnen. Vanaf ca. 13 jaar.
Titel
No escape : jeugdthriller
Auteur
Cis Meijer
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: Uitgeverij De Fontein Jeugd, © 2023
197 p.
ISBN
9789026166648 (hardback)

Besprekingen

Een jeugdthriller over school, geheimen en mysterieuze verdwijningen. De favoriete leraar van Ivy verdwijnt na het sturen van een ludieke afscheidsmail. Iedereen denkt dat het een grap is maar Ivy vindt het raar. De situatie wordt nog vreemder wanneer haar vriendin Bella ook verdwijnt na een hypnose-act op een schoolfeest. Ivy gaat op onderzoek uit. Ze stuit op een foto van Bella die zoent met Ivy’s crush. Daardoor gaat ze twijfelen aan Bella's loyaliteit. Wil Bella hun vriendschap kapotmaken? En heeft haar verdwijning iets te maken met die van hun docent? Spannend en met vaart geschreven. Vanaf ca. 13 jaar. Cis Meijer (Heemskerk, 1970) is een Nederlandse schrijver. Ze schreef meerdere boeken.

Over Cis Meijer

Cis Meijer (Heemskerk, 15 december 1970) is een Nederlandse schrijfster van jeugdboeken en kinderboeken.

Levensloop

Meijer groeide op in Delft. Na haar studie film- en televisiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam werkte zij jarenlang als video-editor bij SBS6. Ze werkte voor Hart van Nederland en Shownieuws, en maakte bewerkingen voor crime-series en reportages.

In 2014 verscheen haar eerste jeugdthriller Verdoofd bij uitgeverij De Fontein. Dit boek was een van de vijftien genomineerden voor de Hebban Crimezone Beste Young Adult Thriller 2014. Haar boek Jacht (2020) werd genomineerd voor de Prijs van de Jonge Jury. In 2023 werd Game on bekroond met de Prijs van de Jonge Jury.

Bibliografie