Boek
Nederlands
Brussel, 1922. Nabij de Grote Markt wordt een juwelier overvallen en neergeschoten. Een paar dagen later wordt de dader van de roofmoord dood gevonden, en staan inspecteurs Pynaert en De Cruyenaere voor een nieuw raadsel.
Titel
Dodenspel
Auteur
Christian De Coninck
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Houtekiet, 2023
405 p.
ISBN
9789052401317 (paperback)

Besprekingen

Een detective over inspecteurs De Cruyenaere en Pynaert. Brussel, 1922. Nabij de Grote Markt wordt een juwelier overvallen en neergeschoten. Hij overlijdt ter plekke. Inspecteur De Cruyenaere wordt belast met het onderzoek. Aanvankelijk lijkt het lot hem te helpen. Een paar dagen na de feiten wordt de dader van de roofmoord immers dood in zijn kamer teruggevonden. In zijn afscheidsbrief bekent hij de feiten. Maar waarom is de pink van de man geamputeerd? Wanneer niet veel later opnieuw een lijk zonder pink wordt gevonden, schakelen Pynaert en De Cruyenaere een versnelling hoger. Hun onderzoek leidt tot een verschrikkelijke vaststelling. Vlot en vaardig geschreven, met expliciete scènes. Christian De Coninck (Stad Brussel, 1960) is een Belgische schrijver en politiefunctionaris. Hij schreef meerdere boeken.

Over Christian De Coninck

Christian De Coninck (Brussel, 23 juli 1960) is in België bekend als politiefunctionaris en auteur van misdaadromans. Hij groeide op in de schaduw van de Basiliek van Koekelberg waar de bakkerij van zijn ouders stond.

Politie

Volgde de humaniora aan het Heilig-Hartcollege (Ganshoren). Na zijn studies werd hij aangeworven bij de gemeentelijke politie van Brussel, waar hij op zesentwintigjarige leeftijd promoveerde als adjunct-politiecommissaris. Hij werkte als wachtofficier, wijkofficier, diensthoofd van de territoriale veiligheid en lokale recherche, verbindingsofficier bij de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken om op 1 januari 2000 aangesteld te worden als woordvoerder.

Auteur

In 2005 kluisterde een ziekte hem aan het ziekbed. Hij maakte van de gedwongen rust gebruik om een drie politieromans te schrijven: "De Praagse Connectie", "Het Octopuscomplex" en "Het Boemerangprincipe". Ui…Lees verder op Wikipedia