Avansa

In de bib leer je altijd iets bij!

Wil je je computerkennis bijschaven? Je culturele bagage uitbreiden? Of meer te weten komen over onderwerpen zoals natuur, wetenschap of filosofie?

Houd ons vormingsaanbod in de gaten! Voor alle Avansa activiteiten dient er te worden ingeschreven via de website van Avansa.

Meer info

Onbehagen

Paul Verhaeghe

Lezing met Paul Verhaeghe

Als gevoel maakt onbehagen deel uit van ons mens-zijn. Ondanks de welvaart op alle vlakken, neemt de onrust in onze maatschappij toe. Paul Verhaeghe laat in dit boek zien dat iedere tijd een eigen gevoel van onbehagen heeft, met de daarbij horende typische problemen – zoals in onze tijd burn-out, het imposter syndroom of de angst om gepest te worden.

Wanneer? Donderdag 30 november 2023 van 19:30 tot 21:30

Waar? ArtA'A -  Stationsplein 25 - 9880 Aalter

Tarieven: Standaardprijs € 8 | Reductieprijs € 6 | Sociale prijs € 4

Meer info en inschrijven

Minder stress in je leven ... het kan!

minder stress in je leven

Sleutels die je zelf in handen hebt

Groeiende werkdruk, verplichtingen, spanningen, tegenstrijdige opvattingen, piekeren ... Hoe ga je ermee om? Of beter nog: hoe kan je voorkomen van erin te worden meegesleurd? In deze workshop staan we stil bij belangrijke sleutels die je zelf in handen hebt. Ze hebben te maken met wie je bent, met krachten en met weerbaarheid in jezelf. Je eigen grond terug vinden brengt rust en harmonie in de drukte van het leven en de vele dingen die op je afkomen.

Wanneer? Donderdag 7 december 2023 van 19:30 tot 21:30

Waar? ArtA'A, Stationsplein 25, 9880 Aalter

Tarieven: Standaardprijs € 16 | Reductieprijs € 12 | Sociale prijs € 8

Meer info en inschrijvingen

Ciné Détiné

Parlé détiné 2023

The Peanut Butter Falcon

De filmvertoning vindt plaats in de gevangenis van Ruiselede, waar we samen met gedetineerden naar de film kijken.

De 22-jarige Zak, met het Syndroom van Down, ontvlucht zijn verzorgingstehuis. Hij wil zijn droom, een professionele worstelaar worden, waarmaken en hiervoor les volgen. Hij ontmoet Tyler, een misdadiger op de vlucht die zijn bondgenoot en coach zal worden. Als twee ongewone bondgenoten weten ze te ontsnappen en beleven ze de wildste avonturen. Ze overtuigen zelfs de aardige Eleanor, een medewerkster van het verpleegtehuis, om zich bij hen aan te sluiten op hun reis.

Wanneer: zondag 17 december 2023 van 13:30 tot 17:00

Waar: Open Gevangenis Ruiselede (Bruggesteenweg 128 8755 Ruiselede)

Prijs: Standaardtarief € 3 / Reductieprijs €1,5 / Kansentarief €1

Meer info en inschrijvingen

20 jaar euthanasiewet: wat moet er anders?

Wim distelmans

Lezing met Wim Distelmans

Wim Distelmans was niet alleen een bevoorrechte getuige van de totstandkoming van deze wetten, hij gaf er ook mee de aanzet toe. Sinds 1993 staat hij op de eerste rij in deze emancipatiestrijd. Media wisten hem te vinden wanneer het over euthanasie en palliatieve zorg ging in dit land. Vandaag, twintig jaar later, maakt hij een balans op. Waar staan we? Wat hebben we bereikt? Waar moeten we naartoe?

Wanneer? Donderdag 1 februari 2024 van 14:00 tot 16:00

Waar? ArtA'A, Stationsplein 25, 9800 Aalter

Tarieven: Standaardprijs € 10 | Reductieprijs € 7.50 | Sociale prijs € 5

Meer info en inschrijvingen

Digistatie

Beste apps

De beste apps voor je smartphone of tablet

Een smartphone of tablet vervangt geen telefoon. Het combineert verschillende functies en mogelijkheden, wat een klassieke gsm nooit kan. Wat dacht je van een digitaal boodschappenlijstje, een scanner, een takenlijst, een notitieprogramma, een reisgids, een muziekherkenner etc.? Je kan het allemaal installeren op je smartphone (of tablet). In deze digistatie overlopen we de meest populaire en nuttige toepassingen - gratis en zo veel mogelijk in het Nederlands - die het volle potentieel van je toestel benutten.

Wanneer? Donderdag 8 februari 2023 van 9:30 tot 11:30

Waar? ArtA'A, Stationsplein 25, 9880 Aalter

Tarieven: Standaardprijs € 12 | Reductieprijs € 9 | Sociale prijs € 6

Meer info en inschrijvingen 

Digistatie

Smartphone fotografie

Smartphonefotografie

De meeste smartphones beschikken vandaag over een camera met een (zeer) hoge resolutie, een snelle autofocus en een degelijke sensor. Bijgevolg kan je met een smartphone al uitstekende foto’s nemen als je een aantal eenvoudige vuistregels hanteert: vermijd digitaal zoomen en de flits, maak creatief gebruik van perspectief, autofocus, kleur, contrast en compositieregels. Naast fotografische tips krijg je ook een kort overzicht van populaire fotografie-apps.

Wanneer? Donderdag 25 april 2024 van 9:30 tot 11:30

Waar? ArtA'A, Stationsplein 25, 9880 Aalter

Tarieven: Standaardprijs € 12 | Reductieprijs € 9 | Sociale prijs€ 6

Meer info en inschrijvingen